Her billeder fra Februar, Marts, April og Maj.
Ny telefon, besøg af elg og min svenske veninde, se længere nede....

Side 2

Klik på billederne for at se dem  større.
På denne side lukker pop-up billederne ikke automatisk ved klik på nyt billede som på de øvrige.

Du skal muligvis slå din pop-up blocker fra, hvis du har en.

Februar    
Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men slå din pop-up blocker fra først Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men slå din pop-up blocker fra først Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men slå din pop-up blocker fra først
Mit yndlingsmotiv Liarum
Sommerbillede fra samme sted klik her.
Se gården i højre side i nærbillede    -->

380mm håndholdt !

Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men slå din pop-up blocker fra først Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men slå din pop-up blocker fra først Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men slå din pop-up blocker fra først
Fotograferet i modlys <--  Lige uden for Svensköp   --> Fotograferet i sidelys
Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men slå din pop-up blocker fra først

Dette skilt stod 100 m. længere fremme.
Og da der lå høj sne i forvejen, og det tilmed også sneede, valgte jeg at køre en anden (om)vej. Der er ret øde, hvis nu noget skulle ske.

Vejen fra Svensköp til Linderöd
Se et sommerbillede fra samme sted her.
Tj udtales her næsten som ch  i champagne dog med lidt mere "brus". Tjälskador betyder frostskader.
     

 


 
Februar igen

Denne gang havde jeg ikke haft besøg af musene. Alt var rent og pænt. Jeg har åbenbart fået lukket for dem for denne gang.
Kurt Åke (min nabo "granne" fra Lund) ville købe min gamle defekte vandpumpe,   men jeg ville hellere forære ham den.

Han tilbød en flaske whisky for den.
Han skulle snart til Polen med sin polske kone og ville købe en der.
Det kunne jeg da ikke sige nej tak til !
Men jeg vil nu sige til ham, at jeg hellere vil have en flaske polsk vodka i stedet.

 

Telefonmanden var hyggelig og rar og fik installeret telefonen på mindre end en halv time selvom han måtte en tur op i masten. Han sagde at jeg "pratade bra svenska" og at  han havde talt med andre danskere, han slet ikke kunne forstå. Det var da rart at høre.  Undervisningen har da  ført et eller andet med sig. Jeg glæder mig til at fortsætte med det, når jeg kommer hjem og vil også tilmelde mig til holdet næste år.

Jeg er nu på Telia internet herovre, 10 øre i minuttet og har fået det rigget op med en blanding af svenske og danske telefonstik.

Jeg nyder mit tidlige otium og tilbringer tiden herovre med at køre ture, fotografere, ordne billederne på computeren og sætte nogle af dem op på denne side, se 3 svenske kanaler og 2 danske på teve, som de siger og staver det herovre, være længe oppe og sove længe. Jeg har telefontid fra 12.00 til 02.00. Ellers må man nøjes med eller "kanske ha nöje av"  min telefonsvarer på 0046-44-340034.

Seneste nyt: Da Kurt Åke så min gamle vandpumpe spurgte han om ikke det var den nye. Det var det ikke. Han ville nu gi' mig 2 flasker Chopin vodka, da han syntes den var så pæn !

 

 
Marts

Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men slå din pop-up blocker fra først
Udsigten fra mit vindue.

 

Jeg har stadig ingen vand selvom det ikke mere er frostvejr. Så jeg kørte ned til Bent længere nede på vejen for at få vand. Han forklarede, at en ny vandpumpe skal "spädas" altså der skal fyldes vand på før den kan pumpe.
Det var løsningen på dét problem. Nu havde jeg vand. Efter cirka 1 minut, når vandtanken er fuld, slukker pumpen af sig selv. Det gjorde den bare ikke. I stedet fik jeg springvand i køkkenet og jeg blev da også pladder våd af ISkoldt vand. En samling mellem 2 rør var sprængt og vandet stod bare ud  i lokalet.

 Jeg fik med våde hænder! hevet stikket ud i en fart og stod nu med et nyt problem. Efter at have drukket kaffe en times tid gik jeg op til Kurt Åke og forelagde ham problemet.  Han gik med ned og så hvad der var galt og endte med at ligge og rode nede under vasken  i det kolde vand. Det var en frostsprængning forklarede han, men delene skulle blot skrues sammen igen.
 Da han var færdig sagde han "Det er kallt i rumpan". Jeg hjalp ham op. Han har også gigt.

 

 
April/Maj

 


 

Jeg har fået en ny veninde. Hun er lidt knibsk. Men hun svarer da, når jeg taler til hende. Jeg så tidligere på dagen, at hun fangede en mus, der hvor hun befinder sig på det venstre billede. Senere på dagen kom hun igen og ville snakke. Jeg gav hende noget ravioli, der var blevet for gammelt (højre billede).

Byggetilladelsen fra stadsarkitekten i Kristianstad til min brændeovn og skorsten, er gået i orden.

Telefonen har været fejlmeldt, da den knasede (knaprade) voldsomt. Men pludselig var det væk, så jeg skyndte mig at annullere det. Næste dag kom det tilbage. Da jeg var/er i tvivl om at det er hos mig fejlen er, vil jeg vente til næste gang. Tilsyneladende er det kun i dagtimerne. Det går også ud over internetforbindelsen, der går ned hele tiden. Det skal jo nok koste 500 kr. at få en mand ud, hvis fejlen ligger hos mig.

 

Dagens scoop er dog besøget af en elgko ! Dårligt billede eller ej.

 

Tilbage til arbejdet Til toppen af siden

Tilbage til side 1     Frem til side 3

Tilbage til forside