Læs bl.a. den gribende beretning om min første tur til Sverige i det nye år, året hvor hver dag er en fridag !
Januar
Side 1

Året hvor jeg fik frihed til selv at bestemme - tak TDC !


Klik på billederne for at se dem i større størrelse

 Det skal muligvis slå din Pop-Up blocker fra  

Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men disable pop-up blocker først Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men disable pop-up blocker først Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men disable pop-up blocker først
Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men disable pop-up blocker først Billederne er taget to forskellige dage. De første 4 den 16. januar de næste den 17. og 18. januar. Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men disable pop-up blocker først
Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men disable pop-up blocker først Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men disable pop-up blocker først Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men disable pop-up blocker først
Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men disable pop-up blocker først Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men disable pop-up blocker først Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men disable pop-up blocker først
Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men disable pop-up blocker først

Ovenstående udsigten fra mit vindue i stuen. Termometer øverst i venstre side.

Klik på billedet for at se det i stor størrelse, men disable pop-up blocker først

Læs den gribende beretning om min første tur til Sverige i det nye år længere nede på siden.

Siden tager lang tid at hente ned med et modem.

Jeg har derfor lavet billederne i lille størrelse, vil man se et større, kan man klikke på dem.

 

Her den gribende beretning om min første tur til Sverige i det nye år.
Läs på Svenska här !
 

Jeg måtte blive hjemme til vejret var lidt mere stabilt (jeg er vicevært og skal rydde fortovet når det har sneet). De andre år har jeg haft Villy til at passe det for mig. Han er pensionist og var ellers i fuld vigør,  men han har været på hospitalet og er så syg, at han ikke kan komme ud af sin lejlighed. De mener, at det er muskelgigt. Heldigvis har han da Iris, men hun er heller ikke for godt gående. Han bliver 75 år her midt i Januar. Jeg har tilbudt at handle ind for dem, men har ikke hørt noget desangående.

Da vejrudsigten ikke lovede sne de nærmeste dage, tog jeg herover onsdag den 14 januar. Om aftenen varslede de  snestorm om fredagen i Danmark - den udeblev dog i København og blev kun til regn. Jeg havde dog garderet mig med en god ven, som ville være stand-in, hvis det skulle være nødvendigt.

Det første jeg så, da jeg kom herover var, at musene havde holdt fest i mit køleskab. De havde drukket 2 liter blåbærsuppe (i to kartoner) samt 3 små kartoner med appelsinjuice. De lå nede på gulvet og var helt tomme. Der var ikke en dråbe på gulvet. Jeg fatter ikke hvordan. Der var musehul i alle kartonerne. Det må da have flydt en del ud, da de har fået hul på dem, om de har slikket det op ved jeg ikke ?

Køleskabet var fuldt af muselort og var temmelig ulækkert. Jeg troede ellers, at jeg havde fået stoppet dem. Jeg havde slet ikke besøg af dem sidste vinter, men de havde gnavet et nyt hul i et hjørne af stuen.

Herefter kom problem nummer to. Da jeg skulle hente vand for at gøre køleskabet rent brændte  vandpumpen sammen. Den kom med nogle høje knirkelyde, hvorefter intet skete. Efterfølgende forsøg på at tænde den, gjorde kun at den brummede og lyset blev svagere.

Her er jeg og et køleskab fuldt af muselort, mine medbragte madvarer og intet vand ! ØV !!

Heldigvis var der 20-30 cm sne (klik for at se det), så der var intet andet at gøre end at hente en masse sne og optø det i vandkogeren, og så ellers komme i gang med at gøre køleskabet rent.

Næste dag var jeg oppe hos Kurt Åke, en pensionär, som ellers bor i Lund, men næsten altid er her. Jeg fik vand og hjælp til at få den defekte vandpumpe op i bagagerummet.
 

Vi talte lidt frem og tilbage, om hvor det var bedst at køre hen for at få den repareret.  Vi blev enige om, at det var bedst at køre til Hörby til Åkerholms rör - men du kommer at betala (:de er dyre) . Jeg har været der før og ved at de til gengæld har alt
De kendte ikke det fabrikat og ville sælge mig en ny, der var næsten magen til den, jeg havde i forvejen til 2200 SEK. Det mente jeg lige, at jeg ville tænke lidt over og tog i stedet til Rinkaby for at checke Rinkaby Rör, som Kurt Åke også foreslog. De handler kun med nyt, men det var jo også det der skulle til nu. Det ligger ca. 40 km den modsatte vej.
Som Kurt Åke sagde de är billiga och ofta til nästan halva priset.

Jeg fandt Rinkaby og Rinkaby Rör 10 minutter før lukketid og fik en af dem til at gå med ud og se den defekte vandpumpe i mit bagagerum, hvorefter vi så på en ny næsten magen til fra samme fabrik, som her kostede 1300 SEK. Hans kompis brød ind og sagde, at de havde  en på lageret, som jeg kunne få til en "bra pris". Den havde  kun været brugt til udstilling, og jeg  kunne få den for (regne regne....) 1060 SEK. Den købte jeg naturligvis og fik den bragt ud i bilen til og med.
Så det endte med at det blev under halva priset !

Pumpen virkede fint, men jeg fik bare ikke noget vand. Det skyldes sandsynligvis, at der er frost i de nedgravede  rør (de er af plast, så de springer ikke). Brøndboringen er på nabogrunden. Det finder jeg ud af næste gang, hvis der ellers har været frostfrit i længere tid.

Søndag den 18. fik jeg strømafbrydelse 10 minutter over 8 om aftenen altså, 10 minutter inde i Krøniken ! Jeg ringede til nogle fastboende længere nede på vejen. De havde heller ikke noget strøm og havde allerede ringet til elselskabet. Strømmen kom igen 10 minutter over 9 for at gå igen 2 minutter efter. 10 minutter over 10 kom strømmen igen og blev der.

Jeg har besluttet mig for, at jeg nu vil have fastnet telefon i huset. Linien har hele tiden været trukket ind i huset, og der er stik i soveværelset. Problemet har dog hele tiden været, at Telias telebutik i Kristianstad i sin tid hævdede, at ikke-svenske statsborgere skal betale 5000 SEK i depositum. Jeg vil maile Telia, når jeg kommer hjem. Om ikke andet må jeg bide i det sure æble og låne dem de penge ØV ØV. Det kunne jo være rart at kunne opdatere sine sider og hente og sende emails herovre. Jeg vil jo være her meget mere i fremtiden.

Se det var et rigtigt eventyr og fortsættelse følger, men det må blive på en ny side 2, da denne allerede er for "tung" at hente ned.

 

Til toppen af siden

Side 2 klik her

Tilbage til krogsten.com  eller tilbage til Linderöds lyksaligheder eller tilbage til arbejdet !