Indkøbsmuligheder

 

 

Linderöd

I Linderöd findes en lanthandel, (Handlaren) som har åbent til kl. 18.30 på hverdage. Lørdag lukkes klokken 15. De har også åbent søndag formiddag. De har det mest nødvendige. Du finder den ved at dreje til venstre ved E22 og få meter efter dreje til højre mod lanthandel. Støt dem mest muligt. Butikken har været lukket i en periode på et år, men de overtog den sidste år. Håber det går for dem.

Fortsætter du lidt videre efter lanthandel og følger vejen til venstre, kommer du forbi den gamle jernbanestation på venstre side og umiddelbart derefter på højre side kommer det lokale byggemarked. Det er et besøg værd. Det er en gammel butik, og der er mange sjove ting at finde. 

 

 

Tollarp

Drej til højre på E22 mod Kristianstad. Efter 10 minutter kommer en frakørsel til Tollarp mod venstre. Drej til venstre og fortsæt nogle hundrede meter. Den kommer på højre side.
Centralhallen i Tollarp er et besøg værd. De har alt. Frisk kød og grøntsager og åbningstiden kan man ikke klage over: 8-22 hele ugen. 

I Tollarp er der også en ICA, posthus, bank, apotek, Statoil m.m. men ikke Systembolag.

Sidste nyt 2003: Posthuset er flyttet ind i ICA, og betjenes af ICA-personale som så mange steder. Ingen forbedring, som man kunne forvente.


Klik på det lille kort for at få et oversigtskort. (60Kb)

Centralhallen (Vivo) blev til en Spar,
der er blevet til en Hemköp.
 
Klik her for Hemköps hjemmeside
Se på kort klik her

Sikken en gammel spand i midten ?

 

 

Hörby

Drej til venstre på E22. Efter cirka 10 minutter kommer en frakørsel til Hörby. Efter et par minutter er du på hovedgaden. Her er en Konsum (brugsen), posthus, bank, apotek, vårdcentral, tandlæger, Statoil, Systembolag samt mange specialbutikker. Bliver du syg eller slår dig, kan man blot tage til vårdcentralen.

Fortsætter du videre gennem byen kommer du til en  stor kvantum. Åbningstiderne er Mandag-Fredag 9-21, Lørdag-Søndag 9-18.

Drejer du i stedet til venstre lige efter hotellet, kommer du ned et  lavprissupermarked, som ud over mad og 10-kroners marked også har  har sko og noget rædsomt tøj. BKI kaffe kan altid fås til 18 SEK bortset fra når den er på tilbud til 10 SEK (8 danske) Husk at køb mellanrost BRYG ikke KOK ! Kødet er mere lækkert i ICA.
Desuden findes der AG supermarked. På kortet står det som "et andet stort supermarked". Åbent mandag-fredag 0800-2000, lørdag 0830-1700, søndag 1000-1700.

Klik her eller på kortet for at se et bykort over Hörby med placering af forskellige butikker (70Kb)

 

 

Kristianstad

Kristianstad er østskånes hovedby. Det er ikke en storby, men er vel på størrelse med Roskilde. Her finder du alt. Skulle du have hjemve kan du 2 steder få en "dansk pølse". Det ene sted er en Gøl pølsevogn, det andet er  hos "pølsemannen". Begge betjent af lokale.  Med mine egne øren har jeg hørt svenskere bestiller en "pølse" og ikke en "korv" ved disse vogne. Vil du have en autentisk "korv med potatismos" skal du besøge et "gatukök" 

I Kristianstad findes en MAXI, som en enorm, 2 Systembolag, en stor Domus (Kvickly/stor brugs), alverdens specialbutikker, tøjbutikker, fotoforretninger, apotek, elektronikforretning (Kjell & Co.)  m.m. 
ICA maxi finder du ved at køre ligeud gennem Kristianstad (ad Langebrogatan) og i rundkørslen dreje til højre og umiddelbart efter dreje til højre igen. Det er ved hospitalet.

Følger du skiltene mod turistinformation, kommer du til den lille banegård ved
Trefaltighetskyrkan. Den er bygget af Christian den 4 og er et besøg værd.  De gange jeg har været der, har døren været åben. Bemærk det smukke C IV monogram i blomster ud mod torvet. Der er blomstrende planter i hele året.

Kristianstadborgerne er meget stolte af deres danske fortid. Der er en forening, der vil have ændret bynavnet til Christianstad. 

På det gamle torv findes  posthus, museum og turistkontor.

Skal du til tandlæge, kan jeg anbefale Lisbeth Norrby telefon 044-120802, Cardellsgatan 19 (lige overfor Domus).

Specialside om Kristianstad kan ses HER.

Bykort kommer senere.

 

Klik på logoet ud for byen for at se udvalg, prisliste og adresse.
Klik på det ovenstående for at se deres hovedside.

Hörby:

Mandag-Fredag 10:00 18:00 - Lørdag 10:00 13:00 
Drej til højre ved Konsum og fortsæt 100 meter.

Bykort klik her (70Kb)

Kristianstad:

Mandag-Onsdag 10:00 18:00 Torsdag-Fredag 10:00 19:00 Lørdag 10:00 14:00
Drej ikke til venstre mod centrum/turistinformation, men drej til venstre næste gang. Du kommer nu til busholdepladsen, hvor man altid kan finde en parkeringsplads. I centret med Domus 100 meter længere fremme finder du Systembolaget og en postfilial.

Sidst opdateret 05-08-2011