En helt anden sygehistorie fra 2014

Blodpropper i lungerne

Jeg er glad for, at jeg overhovedet overlevede. Nogle dør af det.

Her er jeg på vej til MR-scanning i Bispebjergs dystre gang midt om natten mellem lørdag og søndag. Det er lægen til højre. Tallet 135 på skærmen i venstre side er min puls.

Her sidder jeg på altanen på Bispebjerg og nyder forårssolen et par dage efter. Det er min laptop der ligger på bordet.

 
 

Blev indlagt på Bispebjerg lørdag aften den 20.9.2014 på hjerteafdelingen.

På det seneste havde jeg mærket besvær med vejrtrækning og høj puls, hvis jeg anstrengte mig (gik for hurtigt, eller blot opad).
Har haft en blodprop i hjertet tidligere med brystsmerter, men her var ingen brystsmerter, der ellers er typiske for blodprop i hjertet.

I løbet af lørdag eftermiddag tog det til, og om aftenen blev det slemt. En tur fra soveværelset og køkkenet retur gav mig åndenød, hedeture og kraftig hjertebanken, men efter fem minutter på min seng, var det "normalt" igen. Mit blodtryk var normalt, men pulsen var tårnhøj over 100 på alle målinger.

Ringede først 1813, hvor der var 27 foran mig. Efter at have talt med en sygeplejerske blev jeg stillet i kø for at tale med en læge - her var jeg nummer 24 i køen. I alt ventede jeg 40 minutter.

I dag ved jeg, at jeg skulle have ringet 112 fra starten !

Lægen sendte en ambulance, og jeg fik travlt med at samle de ting sammen, som jeg vidste jeg fik brug for: tøj, klipklapper, oplader, sko, strømper, bukser (havde kun morgenkåbe på) toiletartikler, krydsord, pen, bøger, medicinliste, pung, nøgler, slukke computer etc etc.

Ambulancen kom hurtigt - kunne se det på de blå blink, men min hoveddør ringede ikke. Åbnede entredøren blot for at kunne konstatere, at de stod ude på fortovet og at dørtelefon og brummer ikke fungerede. Jeg blev nødt til, at gå de otte trin ned, for at lukke dem ind, men de SKULLE med op i lejligheden for at hente mine ting og låse af.

På vej op, kunne jeg mærke, at der snart ikke var flere kræfter tilbage, men fik mig kæmpet ind i lejligheden, ind til sofaen, og så husker jeg ikke mere. Jeg vågnede ved, at der sad en mand foran mig og en fremmed stod på mit stuegulv. Han sagde mit navn gentagne gange, men det var tåget. Tænkte "har du fået en hjerneblødning" jeg forstod ikke situationen, og hvem de var. Kunne godt genkende min stue.

Langsomt genfandt jeg minutterne inden og forstod nu, hvad der gik for sig. Jeg fik omgående en ilt-maske på, og det blev langsomt mere klart. Han sagde senere, at jeg havde siddet med åbne øjne hele tiden, og at de var bange for "at vi havde mistet dig, men det havde vi også klaret"

De lå og rodede på gulvet med alskens udstyr. Jeg fik en kraftig kanyle fastgjort i min hånd (standard kutyme - har prøvet det før). Husker, at han kaldte hende Jose (med tryk på første stavelse). Efter nogen tid enedes vi om at komme af sted og hun tog mit habengut, og han førte mig ned af trappen. De insisterede på, at jeg skulle lægge mig på båren og køre den til ambulancen. Brugte megen tid i ambulancen inden vi kørte. Det var Jose, der kørte, mens han servicerede mig.

Jeg var blevet rimelig klar i hovedet, da vi ankom til Bispebjerg, og jeg fik en dejlig seng at ligge i.

Jeg havde stadig en kraftig puls, men blodtrykket var normalt under hele forløbet. Mit hjerte blev scannet af en yderst kompetent læge. Det gik nærmest i galopgang ca. 120. På dette tidspunkt vidste han ikke, hvad der var galt, men efter nogen tid lænede han sig op af den teori, at det KUNNE være en blodprop i en lunge. De var godt klar over, at jeg havde fået en dobbelt by-pass 9 måneder tidligere (havde læst journalen).

En MR-scanning kl. 01.45 lørdag nat viste så "mindst" tre blodpropper i mine lunger. Der var to på arbejde til scanningen.
Det bliver behandlet medicinsk, fik jeg forklaret.

Dejligt at man har så kompetente mennesker på job en lørdag nat.

Fik det bedre med ilt-tilførslen allerede i min lejlighed. Men kunne ikke gå uden ilt-beholder de næste to dage søndag og mandag.

Daglige stik i maven med blodfortyndende medicin som skulle opløse propperne. De er ikke kommet på én gang, får jeg at vide, de har stille og roligt udviklet sig, for så at sende mig til tælling lørdag aften.

Tirsdag får jeg at vide, at jeg kommer hjem onsdag senest torsdag. Har aftalt et behandlingsforløb med Ole, "chefen".
Han havde selvfølgelig præsenteret sig, men jeg havde glemt hans navn, så jeg spurgte ham, inden han forlod stuen, hvad det nu var han hed, hvortil han svarede "Ole chefen".

Min ilt-optagelse er ikke tilfredsstillende onsdag.

Torsdag får jeg at vide at jeg ikke kommer hjem af samme grund, måske fredag !

Sidste nyt: Fredag, bliver nu udskrevet HERLIGT !!
Min elskede Pia ville komme om lørdagen, så det ville være fedt at være hjemme!
Hun besøgte mig på hospitalet mandag og tirsdag og sov i min lejlighed.

Billedet er taget i en af Bispebjerg Hospitals mange underjordiske gange. Det er den kompetente læge til højre i billedet. Mig på vej til MR-scanning. I fodenden står en monitor, der viser mine hjertefunktioner. Tallet 135 i øverste højre hjørne, er min puls ! Den plejer at være omkring 60. Jeg tog tre billeder, på et af dem er pulsen 136, men jeg valgte at vise det "skarpeste". Fik selvfølgelig tilladelse til, at fotografere de to herrer. Det havde de aldrig prøvet før!

Sidder på min seng på Bispebjerg og skriver dette.

 

 
Kan også læses på Facebook her: https://www.facebook.com/carsten.krogsten/posts/960291667331964:0